CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Sunday, July 18, 2010

lunch di jakarta

lepas study grup dalam kul 11 lebih tadi aku kuar dgn filani sbb nak beli barang, masuk duit dlm akaun bank org, n alang-alang tu gi la makan skali. lepas kuar duit kat bank islam blakang ECM nun kami ke Pondok Laguna. sebuah restoran makanan indonesia yg sngt best.

environment restoran tu cambest la. berlatarbelakangkan lagu penyanyi indonesia, furnishing pun kayu, ala-ala nusantara gitu.

aku makan nasi timbel

yang aku makan ni nasi dia bungkus dlm daun pisang. bak kata filani, ala-ala mknn kampung gak la.. ada tempe, ayam goreng, ulam, sambal belacan, tauhu goreng, ikan masin, sup sayur. sedap. sangat unik sbb mkn dlm raga tu and nasi dia dia roll dlm daun pisang.

yang ni gado-gado laguna

filani teringat kat maid dia masa makan ni ha. dia kata maid dia selalu buat mendalah ni. aku mkn sket je sbb kuah kacang dia pedas. kalau mknn kita, dia lebih kurang mcm rojak la... rojak sayur.

yang ni gepuk daging

macam daging bakar kot.. atas tu dia letak kelapa kot. ntah aku pn tak tau. yang pasti mmg sedap. tapi agak liat sket tp klu dh sedap tu, ape aku kisah kan?

dah makan melambak-lambak tu bukan main lagi la menternak lemak dalam badan aku yang mmg sedia bnyk lemak ni. jadi puan-puan, kita kena la berwaspada ye dgn kandungan lemak dalam badan kita.

jadi pas makan aku ke tunas manja beli jus oren untk diminum bersama shake F1 herbalife yg aku baru je nk start. i ambik bukan nak bagi kurus lagi ye u. i ambik ni untk kesihatan dan kecergasan. serta mengurangkan lemak berlebihan dalam badan yg degil umpama kotoran gris pada baju putih.

aikk mentos?


ps; makan kat Pondok Laguna sbb tgk gmbr dede, mkn kt sana. teringin nak try. it worth it =)

3 other fingers talking:

Hanif Borhan said...

WEEEYHHHH!!!Smpai hati filani xgtaw akuuuu!!!!...tutup idung weyh..bau kejelesan sedang merebak ni..haha =D

Mohd Filani Bin Mohd Fauzi said...

anep, anq lg la best mkn kat resort. kami mkn makanan kampung je.. tp harge xmo kalah..

Farah Azmi said...

wehh xnampak ke tuu... lunch di jakarta okayyyy. kampung2 pn jakarta okayyyy

Post a Comment