CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Saturday, August 14, 2010

ohhhh ghumoh

sepanjang msuk 2nd year, xpenah lg aku weekend kt umah. takat balik hantar adam balik dr skolah, ari tu ambik kete, tu je lah. lain dari tu xduk umah pun. even member2 yg duk kelantan tu pun dh balik 2-3 kali.

makanya semalam aku nekad mau balik jugak. tak kira. balik dgn sayf sbb alang2 dia pun nak balik uamh dia yg dkt dgn umah aku. semalam along pun ada skali. mama plan cuma masak simple2 je. ye lah penat balik dari kedai, dan segala bagai. tapi along bawak ayam golek yg sedap sekali. wuuuuuu... pakat je la gusi aku sakit lagi xboleh nganga luas2 klu x, dh lama aku bedal.

mama pulak beli sambal kerang kat bazar ramadhan kat cenderawasih. uhh sngt jeles mereka dpt mkn sambal kerang fav aku. aku merasa gak la tp nak kunyah tu mcm org tua xde gigi. mereka semua mkn best2. murtabak, ayam golek, sambal kerang, tauhu stim, pajeri nenas, ikan goreng.... tapi aku? bbur nasi dan telur hancur tambah kicap je. sedih..... teringin sngt nk mkn ayam tu sbb bau dia sngt mengugat iman, aku pun cubit kecik2, lenyek2 guna tangan, pas tu makan. ok lahh. dari kempunan xmakan langsung.

hari ni mama nak buat ayam percik lagi!!!! dan sambal kerang home made!!!

warghhh tekey tekey tekey!!!! ohh gusi, kesian la kat saya. bagi la saya makan mknn yg sedap cpt2. mesia ni bnyk sngt menu yg mengugat iman esp time puasa ni..

memandangkan aku sorang je yg sakit dan menu lain dari yg lain, so aku kena buat mknn sndri. hari ni nak buat mash potato resepi filani. mkn dgn ayam percik sedap!!! ouhh terliur dah ni.

pagi tadi nak makan tart nenas versi gulung punya. biasa aku sumbat je sebijik masuk dlm mulut tapi lupa sakit gusi, masa nganga tu mengaduh jugak la nak masukkan tart sebijik. dan malam tadi aku diganggu inche anas. biasa lah kalau cakap dgn dia, msti gelak besar punya tapi kan aku baru lepas operate so nak gelak tu xboleh. dan dia plak langsung xkesian kt aku siap perli lg kata gelak aku mcm enjin moto nak start. sakit tempat operate ari tu tahan gelak punya pasal cakap dgn dia.




(hari ni ade perubahan positif. jaw dh boleh gerak ke kiri dlm dimension yg lebih bnyk, nganga lebih luas dari semalam dan kemarin tp still xboleh nak masukkan sebijik tart nenas dalam mulut. gusi, awak cepat sembuh ok? saya xsabar nak qada' makan ni..)

2 other fingers talking:

Mohd Filani Bin Mohd Fauzi said...

tgk entry aku kalu ko nak resepi betol2. wakakaka~!

thenocturnalzulkhairi said...

sambal keraaang..
(meleleh air lior dh :()

Post a Comment